Redan snart onsdag

Åt lunch med svågern Tommy idag och kul att se han på stan. Jag är avis på han för hans 35000+ hemmabioljud, den jäkeln!

Efter kundbesöket idag hämtade jag upp min svägerska Marre med sonen Philip på Centralen som har rest till oss från Norge för att tillbringa en vecka i Sverige. Riktigt roligt tycker vi i huset!

En lugn kväll i huset med bus, lek och läxförhör. Jag tittade på tidigare tävlingar av Moto GP för att komma ifatt.


Ny vecka

En skön helg att rå om tjejerna själv när Sussi var i Göteborg. Lördag hektisk med massa aktiviteter, men söndagen en ren latdag. Jätteskönt.

Idag dubbla kundbesök och en lugn kväll hemma.

Skönt med helg

Rekordtidigt i säng igår och en halvdags kundbesök idag. Hem snabbt för att hämta Tuva som kände sig dålig i skolan.

Sedan ett gäng ärenden som var så många så jag struntar i att rabla upp dom;-)

Sedan beställde jag en hämtpizza för att spara lite tid. Tji fick jag då väntetiden blev nästan en timma! Goda pizzor, men inte SÅ goda.

Susanne är i Göteborgför bokmässan hela helgen så jag får rå om tjejerna själv.

Nu har kvällen lagt sig i huset och alla pysslar med sitt.

I morgon jobbar jag på Barnens Limousineservice men tänkte pyssla med bilen efter det. Skall montera dörrhögtalare och nya framblinkers.

Mitt i veckan

Verkstad tidigt i morse, sedan bilbesiktning med blankt papper.

Halv dag på kontoret och efter det lunchbesök hos kund. Sedan jobba hemma. Skönt att komma hem lite i tid för en gångs skull.

På kvällen hade Saga hopplektion i stallet och jag och Tuva var hemma och skrotade. Jag vid datorn och Tuva skapade en oljemålning som blev väldigt fin.

Tidig natt och tidigt kundbesök imorgon.

Tralalala

Idag var det ett framgångsrikt avslut på ett 2 dagars kundbesök. Efter det en varmkorv i magen innan hemresan.

Väl hemma installerade jag Windows 7 med vänsterhanden och snodde ihop en pasta med högerhanden.

Sitter nu och fixar ihop Internetbank och annat så att jag får min dator som jag vill ha den.

Sedan tidigt i säng för att stå givakt imorgonbitti på bilverkstaden på Rindö senast 7.00 och göra det sista innan besiktningen. Efter det Bilbesiktning och lite jobb innan kundbesöket vid lunch.

Busy busy!


Veckostart

Börjar veckan med ett 2 dagars besök hos kund i city. Dag 1/2 gick alldeles utmärkt. Fortsättning i morgon.

Stora dottern gick hem med feber under dagen och ligger nu nerbäddad. Krya på dig!

Lilla dottern gick för första gången hem själv idag och när jag kom hem så cyklade vi till Eriksö där hon är med på något som heter "Joggingkul".

Ungarna springer 2km slingan med lite bus på vägen. Det verkar skitkul. Sedan cyklade vi hem igen med ett vätskestopp på Statoil eftersom jag glömde vattenflaskan.

Jag käkar en sen middag i form av en ost/kaviar/purjolöksmacka och funderar på att kolla in det omdiskuterade "Hollywoodfruar"

En kanonlördag

Dagen började med Tuvas Fotbollsträning. När sedan vi kom hem tog jag tag i byte av bilstereo till Chevan.

Efter mycket fixande fick jag till en kabelhärva som förbinder en högst märklig icke-originalkontakt på bilen till en modern ISO-kabel som alla bilstereos har nuförtiden. Resultat ser ni nedan.




Nu poppar det på fint i bilen ;-)

Nu gör jag kväll och skall fixa en just middag till familjen. Fläskfile, Turkisk yoghurt och vitlök skall bli något gott är det tänkt. En bra film efter det och sedan bara njuta vidare av lördagkvällen.

Föräldramöte

Föräldramöte på minsta dotterns skola. Många föräldrar känner jag sen innan men pedgogerna var nya för mig och jag blev mycket positivt överrraskad av dem.

Ni vet sådana där bilder som sitter på väggarna i varje klassrum som visar bild på något och har en bokstav under, jag är tvungen att dela med mig av vad barnen har på bokstaven "Ii" ;-) i dotterns klassrum.

Lite humor i den eller vad säger ni.


Mitt i veckan.

Inget märkvärdigt att rapportera idag. Kundbesök på dagarna och familjeliv på kvällarna. Chevan på verkstad för byte av stötdämpare och ett bromsrör (planerade byten).

Här kommer ett nytt MAD TV klipp. (Z TV vardagar. Missa inte)




Uppdatering, mobilen upphittad.

Men jag säger inte var ;-). Det blir min hemlis. Natti igen.

En tidig natt i säng

Är sjukt sliten efter en tuff vecka. Jag har gjort iordning ett par mackor med salami, brie och tomat. Lagom ikväll. Har suttit och tokspelat Ibiza Radio så saker lossnat från väggarna, sorry grannarna. Familjen är dessutom utflugna till Norge. Skall nog dra mig mot sängen för att vara fräsch på hårklippning och kvälens kräftskiva. Peace alla!

Det blir en kort fredagskväll

Jag är så fruktansvärt sliten efter denna vecka. Trött trött.

Har meckat ett par ciabata mackor med salami, brie och tomat. Efter dessa vill jag bara gå och sova. Skall dock fixa lite musik till kräftskivan imorgon  innan jag sluter mina ljusblå rekordtidigt ikväll.

Resten av familjen är ju ändå i Norge och jag saknar dom jättemycket. Saga, Tuva och Sussi, jag saknar er väldigt!

Imorgon skall jag fixa en god frukost, klippa håret och sedan röra mig mot Haninge för en fet festkväll.

Sköt om er alla!


Äntligen på väg hem

Sitter på Landvetters flygplats med en varm macka och en cola på väg hem. Skall bli skönt att sova i egen säng i natt. Är dessutom gräsänkling hela helgen vilket är lite annorlunda.

Nu är det ordning på torpet igen

Idag lyckades jag lösa den Gordiska knuten hos kunden. En för stor databas på en för liten hårddisk kan ställa till det. Men nu är det löst och vi är på banan igen. Imorgon avrundar jag med att skräddarsy miljö för kund samt hålla utbildning och dokumentera. Men nu skall jag äta en köttbit med en kall öl på Brasserie Lipp, sedan till hotellet för att jobba.

En krångeldag i Göteborg

Efter att ha haft en dag hos kund där det krånglat en del har jag tagit bussen in till Avenyn och Hard Rock Cafe. Nu sitter jag på deras soliga uteservering och har precis beställt en Spare rib och en kall öl. Känns rätt skönt trots allt. Skall sedan röra mig mot hotellet för att jobba en stund. Imorgon bär det av till kunden igen för mer problemlösning.

Som vanlilgt bjuder jag på en liten rolig video.


Göteborgstripp

Dagen började med att jag lämnade in bilen på Hansen racing för att byta ut ett fullt fungerande avgassystem till ett som låter för mycket. Låter det konstigt, sluta att läsa här ;-).

Sedan in på kontoret och försöker reda ut ett antal kundärenden. Vid lunchtid hämtade jag bilen och fick lyssna på nya avgassystemet. Det motsvarade lugnt mina önskemål som lät ungefär såhär, låt som en fiskebåt på tomgång, mullra med extremt djup baston på låga varv, men samtidigt inte för högt i vanlig körning. Dom lyckades bygga ett avgassysytem till mig som fixade detta. Imponerande.

Sedan bar det av till Kista C för lunch och inköp av en höstjacka, Det blev en Race Marinejacka med ett schysst typ oljerockstyg. Skitsnygg tycker jag.

Sedan upp till Arlanda, hann jobba en stund innan planet gick.

Väl i Göteborg så checkade jag in på SAS Radisson som blir mitt hem resten av veckan. Jobbade ett tag, tog ett långbad och beställde upp lite mat på rummet.

Skall nu gå och sussa för att vara fräsch och taggad imorgon.

Bjuder på lite kul nedan.



Helg

Igår lördag efter Tuvas fotbollskola och skjuts till kalas smet jag en snabbis till en loppis i Täby och köpte lite småprylar, två filmer, Letters from Iwo Jima och Flags of our fathers som beskriver samma slag i Indiska Oceanen under andra världskriget. Den ena från Japanernas sida och den andra från Amerikanernas. Dessutom blev det en Tintin bok och en ridhjälm.

På kvällen kollade vi en film (Letters from Iwo Jima) och la oss tidigt. Idag fick vi besök av Åsa M med barn och det var roligt som vanligt när vi ses.

Nu ikväll håller jag på att packa ihop mig till en 4 dagars arbetstripp till Göteborg dit jag flyger imorgon. Dessförinnan imorgon skalll jag byta avgassystem på Chevan till ett som mullrar lite mer. Är grymt nyfiken på hur det blir.

Bild från fotbollskolan.


Fredagsmiddag hos gammelfarmor

Igår efter jobbet åkte vi raka spåret till Kallhäll där Sussis farmor Agnes bjöd på en helkväll. På menyn stod fylld lövbiff, ost och kex samt en hembakt kaka. En sak är säker, när jag er 96 vill jag vara lika pigg som Agnes.




Idag så jobbar jag på Barnens limousinservice med skjuts till fotbollsträning och barnkalas. Funderar sedan på en svullkväll ikväll, med Chips och dip. Det var länge sedan.

En bra torsdag

Idag har jag jobbat hemma för att förbereda en 3 dagars utbildning/översyn i Göteborg nästa vecka. Som kvällspyssel så har jag och Tuva packat upp det modelltåg som jag köpte i somras. För er som bryr er så är det märket Lima med en rälsoval, ett RC lok och 3 passagerarvagnar från 70 talets SJ. Efter lite rengöring och justering rullar det på rätt bra.

I övrigt så ringde bilverkstan idag och sa att "du, vi behöver byta kylaren på din Chrysler", (observera inte min nya Cheva, dom går aldrig sönder ;-) ). Hurså sa jag, jo, när vi provkörde din bil så exploderade kylaren. Ok sa jag, byt den.

Jag kan bara rekommendera MAD TV som går på ZTV. Har bara sköna karaktärer. Nedan är en favorit som heter Stuart. En kille som inte har det helt lätt ;-).

fs=1&">

Grattis min kära älskade fru på vår bröllopsdag

Idag firar jag och Sussi vår nionde bröllopsdag. Det gör vi med en sen onsdagmiddag med ett par grymma räkmackor och något gott att dricka till.

Ett tips från coachen. Hittar du den rätte i livet håll då i för allt vad tygen håller.

Susanne jag älskar dig!




Lite bilder på bilen

Så här ser den ut.






Då har vi hämtat bilen

Och hur var den då. Jo absolut över mina förväntningar. Inredning i princip felfri och utsidan helt ok. Går bra i motor och växellåda. Vi landade hemma vid 22 tiden och hela trippen tog 14 timmar.

På nervägen tog vi en lätt lunch på tåget. Vi mötte upp säljaren på Trollhättan Central och köpet gick smidigt. En rolig detalj med säljaren är att han är en gammal marinkårssoldat. På vägen hem stannade vi i Mariestad och avnjöt en kebebtallrik innan vi sträckkörde hem.

Jag har tagit lite bilder på bilen som jag hoppas kunna slänga upp ikväll.

Då var vi på väg


Nu har Saga och jag installerat oss på X2000 ner till Göteborg, med laptopen framme och skön musik från Ibiza Sonica i lurarna. Man kan ha det sämre ;-). Riktigt trevligt att kunna ta en roadtrip med dottern som dessutom delar min musiksmak (till viss del i alla fall).

Återstår fortfarande att se hur bilen är när vi kommer ner. Jag har ju bara sett den på bild och pratat med säljaren. Jag återkommer med rapport senare. Må väl!


RSS 2.0